Nieuwe website

31-08-2018

Geachte bezoeker van deze website,

Welkom op de spiksplinternieuwe website www.klaasfleurke.nl. In de loop der jaren is er zoveel informatie op mijn ietwat verouderde website, www.defabriekvanmijnvader.nl, terechtgekomen, dat de tijd is gekomen een en ander overzichtelijker te ordenen en in een moderner jasje te steken. Deze nieuwe website is ook goed te bekijken op tablet en smartphone. Ook de maandelijkse bijdrage zal, zoals u dat gewend bent, op deze gloednieuwe en overzichtelijke site gepubliceerd worden.

Ik hoop u vanzelfsprekend in het vervolg als trouwe of incidentele bezoeker op www.klaasfleurke.nl te mogen begroeten.

Het oude webadres, www.defabriekvanmijnvader.nl, zal op termijn worden opgeheven. De nostalgici kunnen hier de oude website nog bezichtigen.

Met vriendelijke groet,

Klaas Fleurke

Uit het boek: September 2018

31-08-2018

Deze maand deel 11 en tevens het laatste verhaal van Piet van Dam over een telg uit sportief geslacht; zwemmers, voetballers en wielrenners.

Telg uit een sportief geslacht

We gaan naar een afronding van ons gesprek. Als ik Van Dam een tweede koffie aanbied, vertelt hij over zijn familie. Allemaal telgen uit een sportief geslacht. ‘Fenna is badjuf in Winschoten, Bennie was badmeester in Sellingen, Jan de wielrenner en wielercoach, Dick de voetballer en Tijtje deed aan waterpolo. René, de een na jongste, woont in Ierland. Daar organiseert hij wielerwedstrijden. Heeft connecties met allerlei mensen uit de wielrennerij. Marcel, de jongste voetbalde en doet aan krachttraining. Zelf ren ik een paar keer per week. Dat gaat prima hoor. Heb geen vervelende blessures aan mijn voetbaltijd overgehouden. Wel heb ik jarenlang last gehouden van inspanningshoofdpijn, als nasleep van mijn hersenschudding.’

Op weg naar garage Bouwsema is Piet van Dam bij mij in de auto nog niet uitgesproken. Ineens gaat zijn mobiele telefoon. De Volvo-dealer aan de lijn. Van Dam zijn auto is gereed. ‘Ik ben onderweg,’ zegt hij als we het terrein bij het garagebedrijf opdraaien. Daarna nemen we afscheid. ‘Bedankt Piet.’ ‘Ja, jij ook bedankt en wat een timing hè.’ Ondertussen begint het al een beetje donker te worden.

Elftalfoto uit 1967

Elftalfoto uit 1967.

Staand vlnr. Lukas Oldenburger, Simon Zoetebier, Jan Blijham, Timo Zandbergen (verzorger), Henk Wollerich, Bé Kuiper, Henk Georg, Afienus de Vries, Evert Mur (trainer), Teun van der Duin (res. doelman). Gehurkt vlnr. Bennie Specken, Rikkert La Crois, Hemmo Kerkhof, Piet de Vries, Piet van Dam, Jetze Pascal.

De foto is genomen voorafgaand aan de thuiswedstrijd op 12 maart 1967 tegen EDO. De Veendammers winnen voor 2.500 getrouwen met 2-0 door goals van Van Dam en Georg.

Geraadpleegde bronnen bij het verhaal van Piet van Dam

Een kleedkameronderonsje

Een kleedkameronderonsje op de gevoelige plaat vastgelegd. Rechts ‘Mister Veendam’ Henk Nienhuis en in het midden Veendamlegende Jan Blijham.

Met welk verhaal ik in oktober 2018 op deze website kom, is op dit moment nog ongewis en een verrassing. Hopelijk is het een begin van een nieuw verhaal met een betrokkene bij het wel en wee van voetbalclub SC Veendam… Heeft u als lezer suggesties, laat het me maar weten!