Augustus 2023

30-07-2023

Reggeborgh Marathon Inline Cup in Veendam

Vanmiddag 8 juli 2023 gezien in tropisch Veendam. Inline-skaten op het prachtige Leer- en Sportpark De Langeleegte in de Parkstad. Het betrof de vierde wedstrijd (van de acht) om de bovengenoemde Cup. De uitslag bij de top-divisie vrouwen was als volgt:

  1. Marijke Groenewoud
  2. Elisa Dul
  3. Beau Wagemaker
Bij de top-divisie mannen was het ereschavot zo verdeeld:
  1. Casper de Gier
  2. Robert Post
  3. Homme Jan de Groot
Voor de tussenstand om de Reggeborgh Marathon Inline Cup zie teletekst pagina 634. Bijgaand een sfeerimpressie van het zeer geslaagde sportevenement ondanks dat het snikheet was.

Wielerbaan LSP Veendam

Het gevarieerde parcours op het prachtige sport- en leerpark in Veendam sprak bij de deelnemers tot de verbeelding. Het publiek zag de Inline-skaters hier de tunnel induiken. (Foto Klaas Fleurke)

Podium vrouwen inline-skaten

Het podium bij de vrouwen in Veendam bestond uit enkele bekende namen uit het Inline-skaten en schaatswereldje. (Foto Klaas Fleurke)

Marijke Groenewoud

Winnares Marijke Groenewoud bij de vrouwen werd na afloop geïnterviewd op het hoofdveld aan De Langeleegte. (Foto Klaas Fleurke)

Hoofdtribune Langeleegte

De toeschouwers konden de wedstrijden bij zowel de vrouwen als de mannen vanaf de hoofdtribune uitstekend volgen. (Foto Klaas Fleurke)

Wielerbaan LSP Veendam

Op de werkelijk prachtige wielerbaan van 1,7 km in Parkstad Veendam bevinden zich een paar flinke hindernissen voor de skeeleraars. Hier nemen de mannen als horde een viaduct. (Foto Klaas Fleurke)

Robert Post

Schaatser en Inline-skater Robert Post reed een sterke wedstrijd. In de sprint moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Casper de Gier. (Foto Klaas Fleurke)

Meer fotomateriaal op Facebookpagina ‘De Langeleegte huilt’.

Ben ik van Duitsen bloed?

Een bloemrijke familiegeschiedenis

Oproep

Nadat ik de cursus DTP (Scribus) met goed gevolg heb afgelegd, ben ik momenteel bezig met de opmaak/vormgeving van dit familieboekproject. Er is nu een fase aangebroken van finetunen en alles nog een keer bij langsgaan en wachten op nog enkele aanvullende foto’s. Ook wil ik een inventarisatie maken van de eventuele belangstelling voor dit boek. Om te kijken of ik het daadwerkelijk wil laten drukken en zo ja, om hoeveel exemplaren het dan gaat. Het gekozen formaat is A-4 en het aantal pagina’s is 235. Het mooiste is natuurlijk fullcolour met een harde kaft. Of dit haalbaar is, zal moeten blijken uit de inventarisatie. Omdat het voor mij hobby is, is het voor mij voldoende om enigszins uit de kosten te komen. Ik hoef/wil er geen cent aan verdienen. Het mag zelfs wel iets gaan kosten, maar vanzelfsprekend liever niet teveel. Al met al zit er voor bijna drie jaar werk in. Globaal zal het boekwerk voor geïnteresseerden zo tussen de 30 en 35 euro gaan kosten. De doelgroep is natuurlijk allereerst familie maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in boeiende (levens)verhalen is het vast interessant. Tot nu toe hebben zich ongeveer 60 belangstellenden gemeld. Het begint er op te lijken. Dank daarvoor, maar dit is nog niet voldoende om tot een papieren versie te besluiten. Wilt u mij via de e-mail, facebook, app of een belletje laten weten of u interesse hebt? Hierbij toon ik u het voorgenomen boekomslag (in blauw deze keer) plus de inhoudsopgave en twee voorbeeldpagina’s uit het toekomstige boek.

'Ben ik van Duitsen bloed?' omslag

Het boekomslag van ‘Ben ik van Duitsen bloed?Een bloemrijke familiegeschiedenis. Deze keer in het blauw. Welke kleur spreekt de toekomstige lezer meer aan: rood of blauw? Zegt u het maar… (Foto Klaas Fleurke)

'Ben ik van Duitsen bloed?' inhoudsopgave

De inhoudsopgave van het boek ‘Ben ik van Duitsen bloed?’ (Foto Klaas Fleurke)

'Ben ik van Duitsen bloed?' fragment

Verbeteringen aan de opmaak van het familieboek volgen elkaar in rap tempo op. Hierbij een paar voorbeeldpagina’s. Zoals eerder al eens gememoreerd loopt onze familiegeschiedenis voor een groot deel synchroon aan de historie van de Pekela’s. (Foto Klaas Fleurke)