Juli 2021

28-06-2021

Triest bericht

Maandag 21 juni jl. stuurde ik René Otterloo nog een appberichtje en op woensdag de 23ste juni overleed hij op 57-jarige leeftijd. Veel te jong natuurlijk. Ik leerde René kennen ten tijde van de uitgave van mijn eerste boek De fabriek van mijn vader in 2012. Hij was toen pr-medewerker bij BV Veendam. Vanaf dat moment hebben we contact gehouden en was hij nauw betrokken bij mijn twee boeken over de historie van profclub Veendam. Wat ik toen niet wist, maar later van hemzelf begreep, was, dat hij al langere tijd ziek was. Hij was naar mij toe altijd behulpzaam en betrokken. Ik bewaar goede herinneringen aan onze contacten en we deelden de passie voor sport, SC Veendam en mooie (persoonlijke) verhalen. Vanaf deze plaats wens ik de naaste familie heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

René Otterloo

René Otterloo (links) in zijn rol als pr- en mediamedewerker (perschef) van SC Veendam in 2013. (Foto Peter Panneman)

Oefenpot smaakt naar meer!

Veendam 1894 op de valreep langs Rolder Boys: 4-3.

Het mocht weer. Na lange tijd kon er eindelijk weer eens gevoetbald worden zonder al te veel beperkingen. Iedereen had er zin in. Eindelijk weer een wedstrijd tegen een andere tegenstander. Even geen onderling partijspel meer, maar de krachten meten met onbekende spelers. Na het zuur van een vervelende coronaperiode met veel maatregelen nu eindelijk weer het zoet van een krachtmeting mét publiek. Iedereen had ernaar gesnakt en op een prachtige zonnige zondag was het dan zover. Er ontspon zich op het kunstgrasveld aan De Langeleegte op 27 juni 2021 een heerlijk oefenduel. Rondom zijn de contouren van de herinrichting van het sport- en leerpark duidelijk zichtbaar. De accommodatie ziet er straks top uit. Om je sportieve vingers bij af te likken.

Veendam 1894 had in tweedeklasser Rolder Boys een aansprekende sparringpartner gevonden. De aanwezigen genoten van wat er op het veld bereid en voorgeschoteld werd. Het opgediende smaakte voortreffelijk. Of zoals de gasten-trainer Rick Slor ieders gevoelens na afloop verwoordde: ‘Wat is het weer lekker om op deze manier bezig te zijn!’

Er was gekozen voor drie keer een half uur speeltijd. Gezien de zomerse temperaturen een verstandige keuze. Veendam 1894 beschikt over een selectie van ongeveer 35 spelers voor twee elftallen. Drie voetballers van de geelzwarten zijn geblesseerd, waarbij het langdurig wegvallen van potentiële sterkhouder Lorenzo Langeland een behoorlijke aderlating is voor de jeugdige zondag-hoofdmacht. Daarentegen zijn er vier spelers uit de eigen jeugd doorgeschoven naar de seniorenselectie.

Uitgerekend jeugdspeler Dinand de Jonge, die als spits/linksbuiten alvast even aan het grote werk mocht proeven, opende de score. Hij deed dit vroeg in het tweede half uur met een bekeken schuiver die via de verste paal in het doel caramboleerde. De gasten uit Rolde kwamen langszij omdat de linksback van Veendam zich liet verrassen. Ferdi Hidding kon namens de Roldenaren voor zijn man komen en simpel binnentikken. Het spelbeeld gedurende de gehele wedstrijd liet zien dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren. Veelal werd er gezocht naar voetballende oplossingen. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder. Toch liepen de gasten uit Rolde in het derde half uur uit naar een 1-3 voorsprong. Rolder Boys-trainer en oud-speler van BV Veendam Rick Slor, die trouwens nog steeds aan De Langeleegte woonachtig is en dus eigenlijk een wedstrijd in zijn eigen achtertuin speelde, maakte in dit vriendschappelijk duel gebruik van 17 spelers. De overige 18 spelers van de Rolder selectie waren niet meegekomen. Ferdi Hidding was nogmaals trefzeker. Hij tekende met een doelgerichte punter de 1-2 aan. Jeroen Knol benutte aan de zijde van de Drenten een penalty. De ontmoeting leek beslist. Echter, Veendamaanvaller Ali bracht met een knappe actie de spanning terug. Het was uiteindelijk de speersnelle spits Jeffrey Peters die de geelzwarten de overwinning bezorgde. Eerst werkte een Rolder Boys-speler na een actie van Peters de bal in eigen doel. Vlak voor tijd besliste hij na een mooie slalom de wedstrijd in Veendams voordeel.

Veendam 1894-trainer Wietse de Blois zag dat zijn jonge ploeg het naar behoren deed. De trainer zag bij vlagen zijn visie in het veld terug. Hij hamert op het uitvoeren van een mooie voetbalfilosofie. ‘Ik wil graag dat mijn team attractief voetbalt, waar het kan hoog druk zet en daarbij ook effectief is.’ We kunnen niet wachten tot de competitie weer van start gaat. Trainer De Blois over de toekomst: ‘Als deze talentvolle jonge selectie een paar jaar bij elkaar blijft, dan kan er iets moois ontstaan. Er is veel groeipotentie. Ik kan moeilijk een doelstelling aangeven – daarvoor moeten we eerst een tijdje onderweg zijn in de competitie - , maar uiteindelijk een stabiele tweedeklasser worden en daarna een stapje hoger, moet voor de langere termijn tot de mogelijkheden behoren. Maar dan moet iedereen wel blijven.’

We hopen op een goede zomer en verheugen ons alvast op de competitiestart ergens in september. Dan treffen we vast en zeker Rolder Boys weer. Nu maar hopen dat de Delta-variant geen roet in het eten gooit.

1 / 14
2 / 14
3 / 14
4 / 14
5 / 14
6 / 14
7 / 14
8 / 14
9 / 14
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14

Een sfeerimpressie van de oefenwedstrijd tussen Veendam 1894 en Rolder Boys op zondag 27 juni 2021 aan De Langeleegte. (Foto’s Klaas Fleurke)