Maart 2021

28-02-2021

Persbericht

Lancering voetbalboek De Langeleegte huilt, waar het eens weer zal lachen… (deel 2) op 22 maart 2021.

Op een week na is het dan alweer acht jaar geleden dat betaaldvoetbalclub SC Veendam zijn laatste wedstrijd speelde. Het was op 15 maart 2013 en een gure vrijdagavond. Kort daarop volgde het definitieve faillissement. Ook volgden er daarna enkele boeken over deze mooie cultclub, aangevend dat de teloorgang van deze sympathieke profclub heel veel mensen nog steeds na aan het hart gaat. Het is in die zin een rijke inspiratiebron voor verhalenvertellers en schrijvers. Want bijna zestig jaar betaald voetbal in de Parkstad staat garant voor oneindig veel verhalen.

Supporter en schrijver Klaas Fleurke neemt de lezer in dit lang verwachte vervolgboek mee langs diverse hoogte- en dieptepunten in de historie van voetbalclub Veendam, waarbij vooral het ondergangsverhaal een nadere beschouwing krijgt. De ontmanteling van de bekendste cultclub van Nederland in retroperspectief. Vele vragen die in het eerste deel onbeantwoord bleven, worden in dit boek wél beantwoord. Het rondje langs de verschillende velden in de organisatie van voormalig betaald voetbalclub Veendam en zelfs daarbuiten levert verrassende verhalen en nieuwe inzichten op. Was profvoetbal in Veendam levensvatbaar? Had de club überhaupt bestaansrecht? Was het faillissement te voorkomen geweest? En is er in de toekomst weer voetbal op hoog niveau mogelijk in het stadion aan de legendarische Langeleegte?

Drie jaar geleden overhandigde Klaas Fleurke het eerste exemplaar van De Langeleegte huilt (deel 1) aan oud-Veendamtrainer Leo Beenhakker. In een paar jaar kan er ontzettend veel veranderen. Daarom zal er gezien alle corona-ontwikkelingen een alternatieve boekpresentatie plaatsvinden. Op maandag 22 maart 2021 zal de auteur per bakkersfiets een omgekeerde drive-thru maken langs de Veendammer hoofdrolspelers, die in het boek uitgebreid geportretteerd staan. Hij biedt ze een eerste exemplaar aan, buiten op anderhalve meter. Bij de andere betrokkenen die in het boek uitvoerig aan het woord komen maar niet in Veendam woonachtig zijn, zal de schrijver met de auto langsgaan en ze ook een boek aanbieden. Zij die nog verder weg wonen (Utrecht, Amsterdam) zal hij per post een boek laten bezorgen. Ook wil de Veendammer schrijver de boekhandels in deze moeilijke tijden een hart onder de riem steken en ze als steuntje in de rug ook een exemplaar aanbieden. Verder is hij bereid om de eerste dertig boeken die bij de plaatselijke boekhandels in Veendam (Primera, Bruna en Huizinga) worden besteld en gekocht, persoonlijk per fiets bij de mensen thuis te brengen en ze zo een gesigneerd exemplaar coronaproof overhandigen (regio Veendam).

*Vanzelfsprekend is nu nog niet bekend wat er allemaal mogelijk is en wat er gebeurt ten aanzien van de coronamaatregelen, vandaar dat een en ander natuurlijk nadrukkelijk onder voorbehoud is.

Enkele gegevens over het boek:

Titel: De Langeleegte huilt, waar het eens weer zal lachen…
Subtitel: Meer verhalen over de opkomst, glorietijd en ondergang van het profvoetbal in Veendam
Uitgeverij: Aspekt Soesterberg (info@uitgeverijaspekt – Sylvia Kamerbeek)
ISBN: 9789464241082
NUR: 489
Boekformaat: 24x17 cm paperback
Pagina's: 326
Prijs: 21,95 euro
Illustraties: ongeveer 180 foto’s (zwart/wit)
Verschijning: 22 maart 2021

Omslag

De omslag van het boek

De auteur/uitgeverij is bereid de pers een digitaal bestand van het boek toe te sturen en/of een persexemplaar. Meer info over het boek en de auteur via: www.klaasfleurke en Facebook: De Langeleegte huilt. Klaas Fleurke: 0623522189. E-mail: kfleurke@gmail.com